fbpx
Vrouw en trends

Rokjes en rokjesdag en nog meer rokjes

rokjesdag
Felice
Geschreven door Felice

Rokjesdag

Laatst – vraag me niet wanneer – probeerde iemand  – vraag me niet wie – de dag uit te roepen tot rokjesdag. Het flopte meedogenloos : vrouwen trokken mooi geen rokje aan.
Waarom ze dat niet deden? Ik heb geen idee. Het was er misschien gewoon te koud voor?
Of was het omdat iedereen een andere dag uitroept als rokjesdag? Ik heb voor 2018 al 22 maart, het eerste week-end van april en de eerste mooie lentedag van het jaar voorbij zien komen, als de enige echte rokjedag.

Persoonlijk hou ik het er graag op dat alle vrouwen net als ik, zich niet laten voorschrijven wat ze aantrekken. Is nationale truien-dag ook niet op een fiasco uitgelopen? Volgens mij wel.
Maar goed: terug naar de rokjes.

Jarenlang heb ik nauwelijks rokken gedragen. Zeg-nou-zelf als altijd rennende moeder van 2 kinderen, is een broek vaak handiger. Hoewel ik bij nader inzien eigenlijk niet zou weten waarom??

Rokjes door de week

De voornaamste reden dat ik geen rokjes droeg was mijn oude vak. Ik was docente drama. En geloof mij dan sta je niet in een rokje voor je klassen te springen. Of Typetjes uit te beelden, of te doen of je dood neervalt…

Moet je echt niet doen. Toen ik mijn leerlingen hoorden roddelen over mijn collega drama ( ook een vrouw ) wist ik het zeker.

Wanneer je jarenlang 5 dagen in de week een broek draagt, komt het er op de een of andere manier niet meer van de andere dagen een rok aan te trekken. Gek is dat he? Dat je jezelf een soort van uniform gaat aanmeten…
Het duurde een tijdje voor ik door had, dat ik gewoon rokjes kon dragen. Zo kan een mens zichzelf conditioneren . Het duurde zelfs nog langer, voor ik een rokjes-meisje was geworden.

Maar nu ben ik er een! Wat zijn rokjes leuk! En gemakkelijk. En vrouwelijk. Voor mij is het tegenwoordig elke dag rokjesdag.
En wat die officiële rokjesdag betreft: daar mag de commercie zich over ontfermen.

wanneer is het nu rokjesdag

lees ook: waarom draag ik wat ik draag? 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

24 reacties

Geef een reactie