Maak kennis met Monique Zoeteman van Hip Tassen.

tassen

Ik leer Monique  van Hip Tassen kennen op facebook. Zijn het haar vrolijke posts die opvallen? Of is het dat is ronduit hebberig wordt van haar tassen? Of is het dat ik in haar wat van mezelf herken: het plezier in iets maken en goed willen zijn in je vak. Hoe dan ook, zij lijkt me een vrouw met een eigen bedrijf, die we beter moeten leren kennen.

Monique groeide op in een creatief gezin. Bij haar thuis was de ene helft van de zolder het knutsel domein van haar vader en stonden op de andere helft, de naaimachines van haar moeder. Het leek mij heerlijk om zo op te groeien: alles om dingen te maken gewoon voorhanden op zolder! Monique leerde spelenderwijs met de naaimachine omgaan, een vaardigheid die in haar leven bepalend zou worden.

Na de middelbare school koos ze voor de opleiding tot activiteiten begeleidster. Een logische keuze voor een vrouw die altijd creatief in de weer is. Helaas het werd hem niet helemaal. En dus ging ze een jaartje als au-pair naar Parijs. Ze had daar een geweldige tijd en het was fantastisch voor haar Frans.

ROPARUN

tassen
tas van stof

Eigenlijk per ongeluk rolde ze in het vak PR, ze kreeg daar een baan in, volgde vele cursussen. ( Nu begrijpen wij die leuke Facebook posts ineens…)
Ondertussen sloot ze zich aan bij de ROPARUN, ze begon stoffen tassen te naaien, die verkocht konden worden, om geld binnen te halen. Het was leuk zegt ze en er stond een sportieve prestatie tegenover: meedoen aan de run van Hamburg naar Rotterdam. “ja”, zegt ze als ik even stil ben “ik ben een fanatiek hardloopster”
Gelukkig heb ik een dochter die ook erg sportief is. Ik kan haar begrijpen. En ik vind de combinatie: prachtige chique tassen maken en fanatiek hardlopen eigenlijk heel erg grappig. Het tassen maken was  intussen enorm succesvol, maar alle geld ging naar de ROPARUN.

hip tassen gaat van start

tassen
tas van leer

Monique besloot dat het anders moest kunnen: ze moest toch ook tassen kunnen maken om te verkopen? Het stof een beetje zat, boekte ze een cursus om met leer te werken.
En dat was het grote thuiskomen: Met leer werken, dat is echt haar ding.
Ze volgde een opleiding in werken met leer, nam de sprong en kocht machines. Op de foto hierboven zie je haar tussen twee machines staan. Geloof mij: investeren in dergelijke machines: dan heb je lef.

En zo is Monique sinds 2015 de trotse eigenares van Hip tassen. Haar bedrijf begint na de eerste jaren van investeren vrucht af te werpen. Wat enorm leuk is, is dat haar klanten uit alle delen van de wereld komen.

Gevraag naar haar ambities, geeft Monique aan dat ze altijd gewoon tassen wil blijven maken. Maar ze wil wel verder groeien met hip tassen, zodat ze iemand in kan huren om de boekhouding te doen. En de PR….

tassen
tasje van zalmleer

Ik heb van Monique de volgende kandidaat voor een kennismaking gekregen: die zien jullie volgende week !

Maak ook eens kennis met Dinkra

like Like
LoveLike
2
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)