De angst dat je wat mist

de angst dat je wat mist

Het is een hot item de laatste tijd: de angst dat je wat mist, dat je HET net niet mee maakt…
In het Engels: FOMO fear of missing out. Maar over het gebruik van Engelse termen hebben we al een goed gesprek gehad…

Bang dus, door de angst dat je wat mist…

Bang om iets te missen dus. Wanneer je de media er op na slaat, is dit een gegeven waar we ons ernstig zorgen om moeten maken. Het maakt ons ( maar natuurlijk vooral de jongere generatie) onrustig, ongedurig, ongelukkig en onbeleefd. En dat is allemaal de schuld van de moderne media. Facebook, Instagram, WhatsApp, het staat non-stop aan, voor je het weet heb je een bericht gemist. Dat kan je niet hebben natuurlijk. En zo worden jongere ongelukkige, ongelikte holenberen….

Wat kunnen de media er toch lekker naast zitten…

De angst dat je wat mist, is een heel gewone menselijke angst, waar we allemaal last van hebben. Al vanaf het moment dat we konden lopen en het besef gingen ontwikkelen dat andere mensen leuke dingen konden gaan doen….We waren er als de kippen bij als een volwassen mens riep: “jongens de ijsco-kar staat er, wie gaat er mee??”

vroeger

Als Sinterklaas op school zou komen, dan rende je toch de hele weg, uit angst dat je wat zou missen.
En hetzelfde deden we op Koninginnedag als we allemaal verkleed door het dorp trokken.
Het waren heus niet alleen de kinderen die last hadden van de angst de fun te missen. Wel eens gezien hoe een horde volwassen mensen zich op een koud buffet kunnen storten? Alsof ze in geen dagen te eten hadden gekregen…

het zit diep….

Die angst om wat te missen, om overgeslagen te worden: het zit diep in onze genen. Onze voorvaderen sloegen mekaar gewoon de hersens in, om het leukste vrouwtje hun hol in te kunnen slepen, wij zitten met ons voorhoofd vast aan een schermpje…

Heus er is niks nieuws onder de zon

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)