Computers, stress en windows 10

windows 10

Over computer gemak en ongemak en gaat windows 10 mij redden?

Donderdag besloot ik om nog een uurtje thuis te werken. Dat vind ik zo fijn. Lekker redelijk op tijd weg van het werk, ff in de trein, laptop aan en gaan. Alles liep lekker, mijn laptop deed het gewoon en ik wilde inloggen op het werknetwerk. Nopes. Computer said no. 20 minuten proberen (ik doe alles graag zelluf) maar nee, ik kreeg een melding die ik nog niet eerder had gezien. WiFi tig keer gecheckt, die deed het gewoon. Voor de zekerheid maar een UTP kabel gebruikt maar ook dat had geen succes. Via de technische helpdesk kreeg ik een link toegestuurd waarmee het zeker zou lukken. Als dat niet lukt, zei hij, kunnen we niet veel anders. Nou, dat zijn geen woorden die je wil horen als je lekker relaxed wil thuiswerken. Maar je raadt het al: de link werkte ook niet!

Stresssss

Via de browser kon ik wel op andere websites dus mijn internet was niet het probleem. Ik bleef proberen toch op het netwerk te komen en opeens krijg ik een melding van mijn virusscanner. Deze blijkt al 17 dagen verlopen te zijn……Aaaaargh. De vernieuw knop werkt niet maar later bedacht ik me; dat had ook niet gekund omdat ik moet betalen met creditcard en die is…..je raadt het al…. Verlopen. De laatste tijd loop ik constant achter de feiten aan. Via via kom ik erachter dat ik als klant bij Ziggo en Hollands Nieuwe recht heb op een gratis virusscanner. Alle hackproblematiek geriskeerd en via mijn Ziggo op het www een virusscanner  besteld. Dit was waarschijnlijk de reden dat ik niet op het werknetwerk kon komen. Maar wat ik ook deed en wat ik ook probeerde….ik kon de virusscanner niet geïnstalleerd krijgen. Oké, dacht ik. Geen virusscanner, ik kom niet op het werknetwerk maar ik moet nog wel wat uurtjes maken. No stress at all. Inmiddels was het 3 uur later en moest ik opschieten omdat ik in mijn zenne yogaklasje verwacht werd. Nog niet eerder zo’n paradox beleefd. Of je kent het wel je krijgt in eens een melding als je een site wilt bezoeken; errordomain=nscocoaerrordomain&errormessage=opgegeven opdracht niet gevonden.&errorcode=4. Wat betekent dit precies en wat moet ik in godsnaam doen? 

Begin van de overwinning op windows 10

Na yoga nog even wat proberen maar nopes. Computer still said no. Redelijk geslapen en vrijdag weer aan de gang. Ik zou die dag ook thuiswerken dus dat waren de volle 8 uren te maken thuis. Met wat angst en beven deed ik mijn computer aan en ik kwam via de link van de ICT collega zowaar op het netwerk. Na wat speuren op het internet kwam ik erachter dat al je problemen met Windows 10 zijn opgelost. Dus vol goede moed zoek ik een betrouwbare download van Windows 10 (lees: de eerste de beste, het kon me eigenlijk geen ruk meer schelen). Dit downloaden en installeren duurt bij elkaar zo’n anderhalf uur. Dat mag ook wel ergens worden geschreven. Mijn geduld is nooit anderhalf uur, soms anderhalve minuut., nog net…

Einde van de overwinning

Nadat alles was gedownload en ik mijn computer opnieuw opstart, probeer ik als eerste de virusscanner te installeren. Zowaar: het werkt !! Vervolgens is mijn volgende overwinning dat ik weer gewoon oldskool op het werknetwerk kom. Dus……voor al uw computerproblematiek: Windows 10! Uiteraard heb ik 11 uurtjes gewerkt op die vrijdag. 3 uren van donderdag en 8 uren van vrijdag. Het was een heerlijk, voldaan avondje!

lees ook eens van Nori : sporten: verhaal van een niet sport persoon of
hypotheek en ex kankerpatient

like Like
Love
1
18 antwoorden
 1. Caroline - HippeShops
  Caroline - HippeShops zegt:

  Zo dat is irritant zeg, kan me de stress goed voorstellen. En goed dat je met behulp van je doorzettingsvermogen er toch in geslaagd bent je laptop connected aan de praat te krijgen.

  Beantwoorden
 2. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik vind computers heerlijke dingen en raak er niet snel van in paniek. Maar ik ben er dan ook mme opgegroeid. Mijn moeder daarin tegen smijt dat ding regelmatig het liefst door het raam heen en belt dan mij op in paniek. Ik vind het dan ook super knap dat je zo hebt doorgezet.

  Beantwoorden
 3. Janet
  Janet zegt:

  Haha wat irritant zeg. Wil je eens een keer wat goed doen en aan het werk gaan, gooit de computer roet in het eten. Hate when that happens. ;)

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Me too! Gebeurt me op het werk ook regelmatig, dat ik heel wat wil werken en een belangrijk programma doet niet, de printer doet het niet, de koffieautomaat doet het niet…..:-)

   Beantwoorden
 4. Amy
  Amy zegt:

  Haha, ik werk bij een IT bedrijf en bij ons gaven juist klanten aan veel problemen te hebben met Windows 10. Wel fijn dat het jou heeft geholpen! Ik heb het gevoel dat deze problemen er wat minder zijn met Apple en hun updates.

  Beantwoorden
 5. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik moet zeggen dat dit een van de redenen was dat ik over gegaan ben naar een MacBook, niet meer dat constante geüpdate en geen virusscanner meer. Mijn zonen hebben een laptop met windows en zij hebben ook de virusscanner van Ziggo, hier ben ik heel tevreden over, ook omdat het op meerder apparaten kan. Maar ik kan me jouw frustratie voorstellen hoor! Vooral als je moet werken en het kan niet.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Hmm….ik onthoud dit voor een volgende laptop. Ik ben tot nog toe ook zeer tevreden over de scanner. Vind het vooral ook fijn dat alles weer gewoon werkt, zoals het hoort.

   Beantwoorden
 6. Deborah
  Deborah zegt:

  hahaha, sorry ik lach je echt niet uit maar: Computer still said no!!
  Heel irritant als je PC dit aangeeft terwijl jij enkel maar je best wil doen om wat werk te verzetten.
  Fijn dat het toch is opgelost.
  Leuk geschreven.

  Beantwoorden
 7. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Dit herken ik zo goed. Al verschillende keren gehad dat ik thuis werkte en de verbinding naar het netwerk niet lekker liep. Moest de boel weer gereset worden, weer half uur verder. Die frustraties zijn echt zo herkenbaar 😁

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)