Jouw vrouw…..mijn vrouw, ideeën voor tv programma’s

'Jouw...Mijn...'

Een paar jaar geleden vroeg dochterlief ons met een heel lief gezicht of wij niet een tafel van A, waar wij wonen, naar G konden brengen. Een gezegende twee en een half uur rijden. Helaas paste de tafel niet in onze auto.
Deze vindingrijke moeder liet zich niet uit het veld slaan: vrienden van ons hadden een stationwagen.
Toen ik het vriendelijk vroeg, wilden ze best een dagje van auto ruilen.
We reden naar hen toe, ruilden sleutels om en grapten: “Jouw auto, mijn auto”

Geloof het of niet, een half jaar later was het op de buis! Niet erg lang, ik geloof dat het format het 4 weken heeft uitgehouden.

Dit weekend gingen we wandelen. Onze hond was te oud voor zo’n lange wandeling. Daarom ruilden we van hond met kennissen.
“Jouw hond, mijn hond” grapten we.

Je snapt, ik zit nu te wachten op dat programma… Terwijl ik op dat programma zit te wachten heb ik er nog een paar bedacht:

Jouw…Mijn… formats: ideeën genoeg

Jouw Huisdier, Mijn Huisdier.
Dan laten we iemand met een schildpad ruilen met iemand die een hangbuikzwijntje als huisdier heeft.
Moet toch hilarische taferelen opleveren… Vooral als de eigenaar van het zwijntje de gewoonte heeft het beest binnen te laten rondlopen.
Of gewoon lekker simpel: iemand met exotisch zangvogeltjes laten ruilen met iemand die een kattenhotel heeft. Moet toch ook goed kunnen werken.

En wat denken jullie van: Jouw Hobby, Mijn Hobby??
Dan laten we iemand die aan diepzee duiken doet, ruilen met een darter.
Dat is niet helemaal zonder gevaar, dat geef ik toe: Diepzee duiken mag je pas als je daarvoor bent gecertificeerd. En een niet geoefende darter, schiet toch zomaar zijn darts verkeerd. Het zal maar in een oog van iemand terecht komen!
Als we dan geen sensatie-tv hebben!

Dan heb ik nog bedacht: Jouw Fobie, Mijn Fobie.
Die spreekt voor zich: iemand met straatvrees, ruilt met iemand met smetvrees…
En dan aan het einde van de periode kijken of ze hun oude fobieën nog terug willen, of dat ze misschien allebei er nu twee hebben, je weet maar nooit.

Wat mij ook een heel verhelderende lijkt, is: Jouw Vijand, Mijn Vijand.
Dat je dus gewoon een weekje ruilt van vijand. Ik geef toe, persoonlijk zou ik het er moeilijk mee hebben, want ik heb geen vijanden…Maar het lijkt mij voor de mensen die het wel hebben een prima moment voor hun “5 minutes of fame.”
Het moet toch prachtige taferelen opleveren, als iemand ineens al zijn woede niet meer op zijn buurman mag richten ( wat hij al 20 jaar doet) maar op een hem onbekende schoonmoeder (die hij dan eigenlijk best weer leuk lijkt te vinden). En wat levert die confrontatie aan het einde van de ruilperiode op??

Kortom mogelijkheden te over met het ‘Jouw… Mijn…’ format. Ik hou er even mee op. Ik print dit uit en ga op weg naar Endemol.

lees ook: reality tv:  kijk jij ?

like Like
14 antwoorden
 1. Sandy
  Sandy zegt:

  Oh wat leuk bedacht, haha! Ik weet er nog eentje: jouw geloof, mijn geloof. We laten mensen een dagje van religie wisselen. (of bestaat dit al? ik kijk zelden tv) Lijkt me erg interessant B-)

  Beantwoorden
 2. Mieke
  Mieke zegt:

  Haha, grappig! Ik heb met vrienden ook eens programma-formats zitten bedenken op café. De meeste zouden echter moeilijk realiseerbaar zijn ;) Sommige van de jouwe kunnen wel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)