Schoenen en bekentenissen.

new balance sneakers

Een verhaal over blote voeten, new balance sneakers en schoenen kopen bij unisa

Beste lezer, ik wil u wat bekennen. Ik ben een echte blote-poten loper.
Wanneer het ook maar even kan, loop ik op blote voeten. Barefoot in the park: dat ben ik.

Ik ben nog niet zo mal als een medewerkster uit een prehistorisch themapark die ik ken: zij liep altijd op blote voeten. Altijd. Overal. Zelfs midden in Amsterdam. Het leverde het nodige commentaar op, heb ik mij laten vertellen, door mensen die met haar op pad gingen. Dat heb ik nooit gedaan, maar ik kan me er genoeg bij voorstellen. Zo gek ben ik natuurlijk niet. Ik loop in en om het huis op blote voeten.

 Verder ik draag graag new balance sneakers omdat die gewoon lekker comfortabel zitten. Bijna net zo comfortabel als op blote voeten in het gras lopen.
Mijn moeder zou er de rillingen van krijgen als ze zag dat ik op “gympjes” liep. De ontwikkeling van de sneaker heeft ze niet meer mee gemaakt. En laat ik nu nog maar een onthulling doen: mijn moeder was best een beetje…wat zullen we zeggen…statusgevoelig?

 Gympjes waren geen schoenen. Die waren voor de gymles. Alleen kinderen van arme mensen liepen op gymschoenen…Van de prijs van een paar goede sneakers, zou ze helemaal achterover vallen.
Natuurlijk had mijn moeder niet volledig ongelijk. Zo’n 60 jaar geleden waren gymschoenen plastic zolen met een  linnen voet, geen pasvorm, geen voetbed, helemaal niks. Inderdaad niet goed voor je voeten!

Dat is nu wel anders, de gymschoen is een sneaker geworden, helemaal afgestemd op dat wat jouw voet nodig heeft. En dat wat je wil doen: rennen, springen, fietsen, een blote-voeten-in-het-park gevoel.

new balance sneakers

Ik draag een sneaker ook graag voor een korte wandeling, maar wanneer ik meer dan 10 km ga lopen, dan trek ik toch een ouderwets paar stevige wandelschoenen aan.

 Een goede en mooie sneaker in kan je in heel veel gevallen overal bij dragen. Maar toch ook weer niet kan het niet altijd.
Een leuk dames schoentje, is wat je in zo’n geval nodig hebt. En daar loop ik toch wel tegen een probleem op. Van nature heb ik brede voeten. Hele mooie smalle schoentjes, kan ik echt niet aan.

Bij Unisa maak ik meestal een keus uit sandalen of pumps, waarbij ik dan kies voor een stevige vierkante hak en een band om de hiel. Dat zijn ideale schoenen, waarmee ik netjes voor de dag kom, en waar ik toch  comfortabel op kan lopen. In de winter en de herfst zijn hun enkellaarsjes geweldig, maar laten we nu even niet aan de winter denken.
Ik ga altijd voor lage hakken. Op hoge hakken lopen is echt niet voor me weg gelegd. Oké: we waren met bekentenissen bezig: dit is nummer drie ( en voorlopig de laatste)

trainen op hakken

Omdat ik hoge hakken wel heel mooi vind en ik best wat extra lengte kan gebruiken, besloot ik het op hoge hakken lopen te trainen. Onder het motto: een vrouw kan alles, als ze maar wil, gaf ik onze hond, zijn laatste avondwandeling op torenhoge hakken, die ik van mijn dochter had gekregen.

lees ook eens : over sieraden

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)