Over soulmates gesproken.

soulmate

Wat is een soulmate en waarom heet het soulmate?

Over we over de vreugde van het hebben van een soulmate gaan praten, kan ik het ik het toch niet laten het woord zelf eens ter discussie te stellen.
Is het je wel eens opgevallen dat je een soulmate kan hebben, maar als vrouw ook een soulsisiter?
Terwijl die arme mannen, nooit een soulbrother hebben. Het onzijdige en het mannelijke is dus hetzelfde. Voor de eerlijkheid stel ik het volgende voor: soulsister: gaat over twee vrouwen, soulbrother gaat over twee mannen en soulmate is een manvrouw relatie.
Zo, nu ik de gender kwestie naar tevredenheid heb opgelost, kunnen we ons in het verschijnsel soul verwantschap verdiepen.

Wat betekent dat: soulmate?

Het Nederlandse woord is zielsverwant: iemand met wie je je verwant voelt zonder dat er van een bloedband sprake is. Dat je jezelf herkent in je broers en zussen en soms ook neven en nichten, dat is een soort van logisch: je deelt een heleboel DNA. En soms is bij een verre nicht dat DNA net zo geschud als bij jou. Ik heb dat bijvoorbeeld met een van mijn nichten en het is heus niet altijd leuk, ik zie ineens mijn eigen mindere kanten voorbij komen en kom erachter hoe irritant dat kan zijn. Wel leerzaam dat dan weer wel.

Bij die soulmate is die herkenning er, zonder dat DNA. Een zielsverwant herken je, zonder dat je precies kan zeggen waarom en hoezo. Je kunt totaal verschillende achtergronden hebben, totaal verschillende levens lijden en toch begrijp je elkaar zonder woorden. Daardoor voel je je enorm op je gemak,je bent goed zoals je bent. En dat stelt je in staat om te groeien.

een vorig leven?

Er zijn veel mensen die zeggen dat je je soulmates in een vorig leven al hebt ontmoet. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat je in een vorig leven hebt afgesproken elkaar weer te ontmoeten.
Ik weet het zelf niet zo met vorige en volgende levens, het is een wereld die mij onbekend is.
Maar ik begrijp de vorig-leven verklaring heel goed. Het gaat uit van de gedachte dat er een reden moet zijn dat je elkaar zo goed aanvoelt.

Zelf ben ik meer geneigd om me te verwonderen, te verbazen en te genieten. We hoeven tenslotte niet alles te weten, zelfs niet van onze soulmate.

lees ook eens: altijd is ze fluisterend aanwezig

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)