Over het eurovisie songfestival gesproken…

eurovisie songfestival

Je kan er niet omheen, zelfs ik niet: maar Nederland organiseert het  eurovisie songfestival.
Als je het eerlijk aan mij vraagt, dan hadden ze er echt nog veel en veel meer kabaal over kunnen maken, dan ze hebben gedaan.

Een steden battle om het eurovisie songfestival


Waarom niet een leuke steden-battle, dat was toch gaaf geweest? Waarin burgemeesters van hun stad uitleggen waarom  Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Weetikveelwaar, nu zo perfect geschikt zijn om het songfestival onderdak te verlenen.
Kritische Rotterdammers die Amsterdam onder de loep nemen en omgekeerd. Publieksstemmen en bekende Maastrichtenaren en Weetikveelwaarders aan het woord. Allemaal goed voor minstens drie uitzendingen! En dan uiteindelijk een winnaar! Kijk, dan heb je bij de bakker en op het schoolplein tenminste iets om over te praten.

De presentatoren

Het kiezen van de presentatoren vond ik eerlijk gezegd ook maar een slappe hap. Waarom mogen publieksjury’s wel bepalen wie de volgende Mary Poppins is, of Hollands Next topmodel, of wie zelfs de stem van Nederland is en niet wie het euro visie songfestival mag presenteren?? Nu zitten we opgescheept met Jan Smit (verder een prima jongen hoor) die eerst nog Engels moest leren.
Ook dit was echt voer voor een pittige battle geweest. Met opnames van Chantal Jansen in de kleedkamer omringt door zenuwachtige familieleden. Ik zeg smullen!

De kaartjes voor het eurovisie songfestival

Waar je totaal niks over hoort, maar waar ik toch nieuwsgierig naar begon te worden: “Kos-zo’n-kaartje-nou”. Sorry hoor ik blijf een Hollander.
Als je echt wil weten wat een kaartje moet kosten, dan ben je even zoet. Tenminste het koste mij 7,5 minuten om dat uit mijn laptop te trekken. Als je een snellere manier weet dan dom zoeken op Kaartje eurosongfestival, laat het me weten. En voor degene die geen zin hebben om te zoeken, bij deze een lijstje

Als ik het goed begrepen heb, zijn de jury en de familieshows hetzelfde als de liveshow, maar worden ze niet uitgezonden…Snap jij het snap ik het. Dit is echt hogere eurovisie songfestival kunde…
En wat ik helemaal niet snap is dat je tweehonderachtenvijftig euro en vijftig cent, besteed aan een STAAN plaats..

Echt, dat zijn toch geen prijzen meer…en dan zeggen ze ook nog trots, we zijn niet duurder dan Tell Aviv…. Wordt het geen tijd om wat gekke alternatieve op het songfestival te bedenken? Eentje heb ik er al! Het songfestivaldj ! Weet jij er nog meer?

lees ook eens over mijn zoon en vergrijzing

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)