Een fout cadeau….

fout cadeau

Ken je dat ? Je krijgt bezoek van een vage kennis of een nieuwe buurvrouw of een kennis van je man.
En die neemt dan een bloemetje mee. Niks mis mee. Hartstikke lief en goed bedoeld. Dus je bent er blij mee. Maar het zijn wel fresia’s. Of Gerbera’s. Of Chrysanten, want-die-gaan-zo-lang-mee.
Van die bloemen dus…En terwijl je ze in  de vaas zet denk je: “dit hadden rozen kunnen zijn. Of vergeet-me-nieten.”
Kijk dat is dus een fout cadeau.

horen zien en zwijgen…

Een vriendin van mij heeft een Shiatsu praktijk. In die praktijk staan al sinds jaar en dag drie aapjes: Horen Zien en Zwijgen. Als ze ergens de pest aan heeft zijn het wel die drie aapjes. Maar ze kreeg ze van een lieve client, die al jarenlang met regelmaat bij haar terugkomt. Het is – zoals elk fout cadeau – reuze lief bedoeld. En dus blijven de aapjes staan. Tot op een goede dag, de client in kwestie vraagt: ”Wat heb jij toch met die aapjes?” “Nou”, zegt mijn vriendin: “die heb ik van jou gekregen…” “Kan niet”, zegt de dankbare patiënt: “ik haat die dingen.” Dat was het einde van dit foute cadeau…

je eigen praktijk en het foute cadeau

Een kennisje van mij heeft ook een eigen praktijk. Na afloop van een begeleiding krijgt ze vaak een persoonlijk cadeautje. Dat vind ze reuze fijn. Het is een bevestiging dat ze mensen iets mee heeft kunnen geven, waar ze wat aan hebben. Maar ze heeft nogal een uitgesproken smaak. En tegeltjes met “Je hebt iemand nodig…” of spreukenboekjes met elfjes, passen daar gewoon niet in.
Typisch voorbeeld van fout cadeau: Heel erg goed bedoeld, maar…nee.

de scouting


Dit kennisje heeft een heel eenvoudige oplossing voor dit soort geschenkjes. Ze gaan in een la (behalve als ze van chocola zijn, dan eet ze ze lekker op). Een keer per jaar komt de scouting bij haar langs, met de vraag of ze nog wat spullen heeft voor de jaarlijkse rommelmarkt.
Die krijgen de inhoud van de la mee. Daar gaan de spulletjes!  Op naar een nieuwe kans om fout cadeau te worden…

lees ook eens: hij is leuker dan ik dacht

like Like
Ha Ha
1
14 antwoorden
 1. Kevin
  Kevin zegt:

  Ondanks dat het foute cadeaus zijn, hebben ze allen wel moeite genomen om iets te geven. Beter dan helemaal niets geven, toch? Ben wel benieuwd welk fout cadeau jij wel eens hebt ontvangen.

  Beantwoorden
 2. Marcelina de Boer
  Marcelina de Boer zegt:

  Wat een geweldig artikel! Ik herken het wel van die bloemen of die eeuwige chocolade. Als juf krijg je ook zo vaak van die cadeaus.

  Beantwoorden
 3. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  Gek, ik vond vroeger dat ik de dingen die gekregen had, best kon bijhouden. Die mensen hadden dat immers mét reden gegeven…
  Tot een opruimcoach me ooit 2 vergelijkbare potjes liet zien en ik antwoordde. Dat vind ik mooier en heb ik zelf gekocht, maar dat ander heb ik wel van mijn zus gekregen natuurlijk. Waarop ze zelf zei “hoor je wat je zegt “dat heb ik zelf gekocht en vind ik mooier”…. Ik leerde tijdens dat hele proces dat mijn zus en anderen die me iets geven niet in die cadeautjes zitten, maar wel ergens helemaal anders. Sindsdien vind ik het best makkelijk om “foute” cadeautjes weg te geven, al zijn ze niet altijd fout, soms heb ik er gewoon geen plaats voor of zo….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)