Waterdispensers: alles wat je moet weten

Water geeft leven, daarover bestaat geen enkele twijfel, maar toch is het voor velen een hele uitdaging om dagelijks genoeg water te drinken. Gelukkig kan een waterdispenser of waterkoeler hierbij helpen. Wat is zo’n dispenser, wat doet het precies en welke voordelen biedt dit unieke apparaat? Hieronder lees je meer.

Wat is een waterkoeler?

Een waterdispenser is een apparaatje dat je aansluit op de waterleiding in je woning – bijvoorbeeld via een kraan – en dat het water filtert en zuivert. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een functionele waterleiding.

In veel gevallen beschikt een dispenser over een koelmechanisme om het leidingwater wat aangenamer te maken om te drinken. Lees verder voor meer info over de belangrijkste voordelen van dit apparaat!

De belangrijkste voordelen van een waterdispenser

1. Zuiver en schoon water

Het eerste voordeel van een waterkoeler spreekt voor zich: doordat zo’n apparaat je leidingwater filter, ben je zeker dat er geen zware metalen of andere vervuilende substanties meer in zitten. Denk maar aan een teveel aan kalk, dat het water niet alleen minder lekker, maar ook minder gezond maakt.

2. Gemakkelijk te installeren

Een waterkoeler is ongelofelijk gemakkelijk te installeren op je waterleiding of keukenkraan. Tegenwoordig bestaan er trouwens dispensers die gewoon op een fles bevestigd moeten worden. Zo ben je zeker dat ook flessenwater geen onzuiverheden bevat en dat het lekkerder smaakt.

3. Betrouwbare producten van goede merken

Als je op zoek bent naar een waterkoeler, loont het de moeite om te kiezen voor een product van een betrouwbaar merk. Het voordeel is dat er tegenwoordig ongelooflijk veel kwalitatief hoogwaardige oplossingen bestaan.

Denk maar aan een dispenser van Brita, een van de bekendste merken van dergelijke producten. Je betaalt voor een goede waterdispenser dan misschien wel een stukje meer, de positieve impact ervan op je gezondheid is ook veel groter.

4. Water op temperatuur brengen met een waterdispenser

Ten slotte is het met bepaalde dispensers mogelijk om leidingwater of flessenwater op de gewenste temperatuur te brengen. In de meeste gevallen beschikt zo’n dispenser over een ingebouwd koelmechanisme, zodat je zelfs op warme zomerdagen geniet van een fris glas water.

Andere opties hebben dan weer een verwarmingsmechanisme om heel koud water op kamertemperatuur te brengen of zelfs warmer. Ook voor deze modellen betaal je doorgaans een stukje meer, maar je hebt dan natuurlijk wel meer mogelijkheden.

Zo vind je de beste waterdispenser

Een waterkoeler is duidelijk een slimme investering als je je gezondheid belangrijk vindt, maar hoe kies je nu precies de beste optie? Hieronder enkele handige tips:

  • Het type waterkoeler: je vindt tegenwoordig vrijstaande dispensers, maar ook ingebouwde modellen die onder je gootsteen zitten en grote bakken waarmee je in een keer een grote hoeveelheid water zuivert.
  • Het type filtratie: afhankelijk van het model dat je kiest, zal er een andere filtratiemethode toegepast worden. Vaak is dat koolstoffiltratie, maar je vindt ook opties met speciale UV-zuivering om bijna alle bacteriën uit het water te verwijderen.
  • De prijscategorie: waterkoelers zijn er in elke prijscategorie, van belachelijk goedkoop tot ongelofelijk duur. Doe dus eerst goed onderzoek naar de mogelijkheden, zodat je geen kat in een zak koopt.

Met een waterkoeler geniet je van zuiver, heerlijk en fris water in huis of op kantoor. Bovenstaande tips en info helpen je vast en zeker op weg om de beste waterkoeler te vinden!

like Like