Een heel bijzondere trouwring.

trouwring

Over mooie, speciale en eerlijke trouwringen.

Toen ik – meer dan dertig jaar geleden trouwde met de liefste man ter wereld (dezelfde ja die nu gezellig achter mij op de bank zit) aarzelde ik lang over de vraag of ik wel een trouwring wilde.

Dat ik niet het sieraden-dragende-type ben had daar natuurlijk mee te maken, maar ook het gevoel dat ik toch geen duif was….”Duiven worden geringd, mensen toch niet?”, was mijn naïeve gedachtegang. Manlief wist me over te halen met de opmerking dat we dan bijzondere trouwringen moesten laten maken.

Zelf een trouwring ontwerpen

Dat sprak me wel aan en ik vroeg hem ringen te ontwerpen die je apart kon dragen, maar die samen een werden, als symbool voor het huwelijk: alleen ben je mooi, samen ben je mooier.
Manlief ging aan de slag, de juwelier schaafde zijn ontwerp nog wat bij. ( Manlief is tenslotte geen juwelier)De trouwringen pasten precies in elkaar. We zijn er nog steeds heel blij mee en krijgen nog regelmatig een vraag over onze speciale trouwringen.

Exclusieve trouwringen zoals de onze zijn allang geen uitzondering meer. Veel juweliers denken graag met je mee, wanneer je iets bijzonders wil. De onze keek toentertijd verrast op, toen bleek dat we al een deel van het ontwerpwerk zelf gedaan hadden. Wij kozen destijds voor witgoud en dat was ook al weer heel apart. Tegenwoordig kan je niet alleen uit talloze edelmetalen kiezen maar staan er ook andere soorten metalen tot je beschikking. Heerlijk die keuze vrijheid, het helpt je de trouwring te vinden die precies, maar dan ook precies bij jullie past.

Eerlijk goud

Denk je bij het kiezen ook aan eerlijk goud? Fair gold is gerecycled goud. Dit kunnen oude sieraden zijn die opgekocht worden door onder meer juweliers. Als je kiest voor eerlijk goud (fair gold), weet je twee dingen zeker:
1 Je hebt niet te maken met goud dat gedolven is onder barre omstandigheden, waarbij mensenrechten zijn geschonden.
2 Je belast het milieu niet, want er hoeft geen mijn aangelegd te worden. Met alle schadelijke gevolgen vandien.

Mooi toch als je je huwelijk eerlijk kan beginnen?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)