fbpx
Vrouw en werk

Waardering maakt werknemers productiever en gezonder

waardering
Felice
Geschreven door Felice

Waardering maakt werknemers productiever en gezonder

Heb je er wel eens bij stilgestaan, wat waardering met je doet? Waarom heerlijk het is een welgemeend compliment te krijgen? Het blijkt dat we met z’n allen veel te weinig stilstaan bij het positieve effect van waardering.
In de huiselijke kring, valt het misschien nog wel mee. Maar hoe zit het met de waardering op de werkvloer?

 

De energie van waarderen op de werkvloer. Wat doet een complimentje van je baas met je ?  Wanneer werkgevers en managers vaker hun waardering uitspreken, gaan hun mensen harder werken. En dat niet alleen. Ze worden ze productiever. En hebben ze minder last van stress. Hierover zpraat organisatiepsycholoog en teamcoach Irith Koster in de nieuwe podcast “De energie van waarderen op de werkvloer”. Ook zelf je waardering uitspreken naar je collega heeft een positief effect: je krijgt letterlijk meer energie van waardering.’

 

In de podcast verklaart Koster verder waarom waardering voor veel werknemers belangrijker is dan salarisverhoging.  Ook legt ze  het verschil uit tussen een compliment en echte waardering. En ze vertelt aan de hand van diverse voorbeelden en onderzoeken hoe waarderen het verschil kan maken voor elke organisatie. Samen met andere gasten gaat ze in op de rol van waardering bij weerbaarheid en het voorkomen van burn-outs.

Meer over de energie van waarderen

Waarom is waardering zo belangrijk voor ons.  Op welke manier geeft het ons energie? Daarover gaat de nieuwe podcastserie De energie van waarderen. Deze podcast is opgenomen naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek dat energiebedrijf Nuon liet doen. Hiervoor  werden ruim  1.000 Nederlanders ondervraagd. In drie afleveringen gaan organisatiepsycholoog Irith Koster, relatiedeskundige Paulien Timmer en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen. Zowel  op de werkvloer, als in liefdesrelaties en natuurlijk ook voor kinderen.

Beluister alle afleveringen op mama’s.nl

lees ook: succes zonder stress

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie