fbpx

Culinaire reis

10 berichten aan het bekijken - 26 tot 35 (van in totaal 35)
  • Auteur
    Berichten
  • #160577
    FeliceFelice
    Sleutelbeheerder

    india is enorm groot en de gerechten verschillen daarom ook per streek. Verder hebben veel mensen verschillende godsdiensten, wat direct effect op de keukens heeft. Molsims bijvoorbeeld eten geen varkensvlees, hindoes beschouwen het rund als heilig. De meeste hindoes eten trouwens helemaal geen vlees, omdat zij geloven in reincarnatie: Stel je opa heeft slecht geleefd en komt terug als varken…en jij eet um lekker op…

    India is natuurlijk het meest bekend vanwege de curry. De basis van een curry gerecht is garam massala± een kruidenmengsel dat over net weer een beetje anders is…

    we kennen immidels allemaal Naan, het bekende brood uit India Naan is een platbrood en het belangrijkste bijgerecht in de Indiase keuken. De bewoners gebruiken het brood om de curry mee ‘op te scheppen’. Naan bakken is een vak apart.

    Indiërs eten eigenlijk altijd zittend op de grond en altijd met hun rechter hand. De linker hand raakt het eten nooit en want deze wordt als onrein beschouwd.

    persoonlijk ben ik dol o groente, op rijst en linzen en zeker op al die heerlijk geurende curry gerechten. Ik denk niet dat ik dat het vlees zal missen

    #160581
    IreneIrene
    Moderator

    We gaan de Oosterse keuken verkennen, te beginnen in Thailand.

    Bangkok

    #160617
    FeliceFelice
    Sleutelbeheerder

    Thailand !! het land van de kuiden en de curry ! Een tijdlang hebben wij een Thaise jongen in huis gehad. Zijn moeder stuurde ons een heel pakket met Thaise kruidenmixen op. We hebben ervan gesmuld, dat kan ik jullie vertellen. maar de knul vertelde ons, dat bij hem thuis oma altijd kookt. En oma heeft haar hele leven nog geen pakje gebruikt…
    De thaise keuken ket heel scherpe gerechten en heel milde. Maar allemaal zijn ze heerlijk en allemaal gebruiken ze heel veel verse kruiden en specerijen.
    Pad thai is misschien wel het bekendste gerecht van Thailand
    In Thailand doet men niet ect aan hoofdgerechten zoals bij ons. meestal zet men van alles op tafel en wordt dat gezellig gedeeld.

    #160625
    IreneIrene
    Moderator

    Omdat die oosterse keuken ons wel bevalt blijven we nog even in Zuid-Oost Azie en gaan genieten van de Vietnamese keuken.

    Halong Bay

    #160673
    FeliceFelice
    Sleutelbeheerder

    In Vietnam eet men graag ‘kleefrijst’ Xoi op zijn goed Vietnamees. Maar rijst alleen is een beetje kaal. Het minste wat je kan doen is er wat gedroogde sjalotten over snipperen. Lekker ontbijtje! Verder wordt het natuurlijk gegeten met een heleboel verschillende groenten en/ vlees/kip/vis…

    in het gerecht Banh Cuon herken je de Franse overheersing in Vietnam. Dit is namelijk een…jawel crepe. Maar nu niet gemaakt van tarwe en eieren, maar van rijstmeel en water. en in plaats van gebakken, worden ze gestoomd. Daarna worden ze gevuld met gemalen varkensvlees, bospaddenstoelen, uien en kruiden.

    de vietnameskeuken is rijk en gekruid je kan er overheerlijk eten. Tot slot besteed ik nog even aandacht aan de vietnamese loempia. En nu niet denken: die ken ik toch zeker al. Want de echte uit vietnam is wel een beetje anders dan die bij ons op de markt
    Verse loempia’s, daar hebben we het nu over!. Elk doorschijnend loempia velletje zit vol met salade, koriander en verschillende combinaties van gehakt varkensvlees, garnalen of krab. Op sommige plaatsen worden ze geserveerd met sla en/of munt., loopt het water je al in de mond

    #160677
    IreneIrene
    Moderator

    We gaan naar China, wie houdt er nou niet van Chinees eten.

    Suzhou

    #160879
    FeliceFelice
    Sleutelbeheerder

    tja….wie niet, maar de chinese keuken is enorm uitgebreid en veelzijdig…
    Wij zien China als een groot land, maar dat is natuurlijk onzin. Sinds de invoering van het Madarijn Chinees als algemene taal spreekt men in China een taal die iedereen kent. In plaats van 40 verschillende talen.
    en zo is het ook met de Chinese keuken. Maar er is in haar algemeenheid wel wat over te zeggen:
    De Yin-Yang filosofie is terug te vinden in de Chinese keuken: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht. Daarvan kennen wij bij onze plaatselijke chinees, natuurlijk vele voorbeelden

    Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak.

    De basisingredienten zijn granen, rijst in het oosten, gierst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta’s, puur als pap of in deegvorm.

    Vetten, zowel dierlijk (eend, kip, varken) als plantaardig (sesam, pinda) worden gebruikt om de granen meer smaak te geven. Sojascheuten en lente-uien vormen belangrijke groenten. en zijn natuurlijk tegelijkertijd perfecte smaak makers

    #160880
    IreneIrene
    Moderator

    Japan heeft veel overgenomen van de Chinezen al zouden ze dat zelf nooit toegeven, eens kijken of dat ook geldt voor de Japanse keuken.

    Japan

    #161097
    FeliceFelice
    Sleutelbeheerder

    Het populairste gerecht in Japan is natuurlijk sushi en sashimi. Gevolgd door ramen (noodles), tempura snacks, curry rijst, Okonomiyaki (hartige pannenkoek) en shabu shabu (soort hotpot).
    Naast sushi zie je Japanners ook genoeg vlees, noodles, een vorm van curry rijst, hamburgers of gebraden kip eten, je gelooft het niet maar in Japan happen ze smakelijk een macdonaldje weg.
    Lange tijd deed men in Japan niet aan slachten: men kende het niet en at vis en vis en vis…echt het zou mijn land niet wezen…
    Het is in japan niet de gewoonte om gerechten na elkaar op tafel te zetten, je kirjgt hoofd en bij gerechten tegelijk geserveerd

    #161099
    IreneIrene
    Moderator

    We blijven op de aziatische eilanden en gaan kijken wat de Indonesische keuken te bieden heeft.

    Java

10 berichten aan het bekijken - 26 tot 35 (van in totaal 35)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.