• Welkom op VrouwenPower: het forum voor vrouwen die weten wat ze willen

 • Koopjesjagen  Ik geef het onmiddellijk eerlijk toe: ik ben dol op koopjes. Ik kan er gewoon op jagen en genieten van de jacht. Dat ik zo af en toe met spullen thuiskom, waar ik niks aan heb, dat deert niet. Het waren tenslotte koopjes.
  Als ik ergens ben en het is uitverkoop, dan ontwaakt in mij een oer -instinct, dan moet ik op jacht, naar de buit.
  Dan zie ik ineens in etalages kleren waarvan ik niet wist dat ik ze wou hebben, borden, schalen en kopjes en servetten, die perse mee naar huis moeten. Laat me al helemaal niet los in een boeken-outlet, want ik ken totaal geen maat meer.
  Ben ik uniek hierin? Tuurlijk niet. Sterker nog, ik ken geen vrouw die niet – in meer of in mindere mate – hetzelfde heeft.

  Wat ik nu niet begrijp, is hoe wij vrouwen eraan komen, dat koopjes-jacht instinct.
  Ik heb toch geleerd dat in de tijd van de holbewoners, de mannen fijn op een mammoet gingen jagen. Als ze het beest geveld hadden, sleepten ze hem de grot in, waar wij vrouwen er lekkere biefstukken van maakten en leuke kleedjes voor op de vloer.

  Terwijl we zaten te wachten op die mammoet ( volgens mij waren mannen ook in die tijd al traag) doodden we de tijd met het verzamelen van noten en bessen ( voor het toetje ) en ongetwijfeld ook met roddelen, maar dat vermelden de geschiedenis boekjes niet.

  Hoe ik het ook wend of keer, ik heb er nooit van gehoord dat het de vrouwen waren die op jacht gingen. Maar……ik heb ook nog nooit gehoord van een man die dol is op koopjes jacht.

  En nu vraag ik me af: kloppen die geschiedenisboekjes wel. Waren het misschien de vrouwen, die de mammoet velden?
  Reacties 3 Reacties
  1. Irene_de_Vreede's Avatar
   Irene_de_Vreede -
   Neem een mammoet mee op koopjesjacht en je hoeft hem niet eens meer te vellen!
  1. Marith's Avatar
   Marith -
   Dan ken je mij toch minder goed dan ik dacht..... ik ben niet zo'n koopjesjager.... Natuurlijk is het leuk minder te hoeven betalen voor hetzelfde....maar ik haat de drukte het aansluiten bij de horde mensen, kopen van dingen die ik op dat moment niet nodig heb de puinzooi in de winkels etc etc....
   Ik ga dan idd liever besjes en bramen plukken in de natuur..... en ontvel desnoods die mammoet op de koop toe....
  1. Felice's Avatar
   Felice -
   haha, je moet oo kvroeg op jacht gaan!
Volg ons